ADAC Opel Electric Rally Cup komt weer naar ELE Rally

Pakjesavond was nog nauwelijks voorbij of Opel Motorsport kwam met een geweldige surprise voor de Stichting ELE Rally: in 2024 telt de 59e editie opnieuw mee voor de ADAC Opel Electric Rally Cup. Daarmee is de Brabantse klassieker een van de acht toonaangevende rally’s op de kalender van het vierde seizoen van de enige duurzame rally klasse ter wereld! De organisatie van de ELE Rally is dan ook trots dat de Duitse autosportfederatie ADAC en Opel voor de oudste nog bestaande rally van ons land heeft gekozen.

Opel Motorsport directeur Jörg Schrott maakte de kalender deze week bekend: “We hebben gezien het internationale deelnemersveld ook dit jaar weer ons best gedaan een attractieve kalender samen te stellen en zijn daar met 8 evenementen in Duitsland, Nederland, Frankrijk, Oostenrijk en Tsjechië zeker in geslaagd. Het seizoen wordt net als dit jaar afgesloten met de Central European Rally, de WRC-rally die in 2023 voor het eerst plaats vond.”

Voor de Stichting ELE Rally is de komst van de vloot elektrische Opels e-Corsa met internationale equipes een geweldige toevoeging op de bestaande klasses van de Nederlandse autosportfederatie KNAF. Daarin zijn veler ogen gericht op de topequipes die deelnemen aan het Open Nederlands Rally Kampioenschap (ONRK), met de indrukwekkende Rally2 bolides. Maar ook in het Nederlands Rally Kampioenschap (NRK) rijden snelle equipes met auto’s uit de FIA-klasse Rally3, Rally4 en Rally5. En uiteraard zijn ook de naar schatting 30 equipes met rallyauto’s uit vervolgen tijden in de wedstrijd voor het Nederlands Historisch Rally Kampioenschap (NHRK) het aanzien meer dan waard. Voorzitter Radboud van Hoek licht toe waarom de Opel Electric Rally Cup zo belangrijk is voor de toekomst van de autosport: “De transitie die de auto-industrie momenteel doormaakt is ook terug te zien in de autosport. Zowel in het Wereldkampioenschap Formule 1 als in het WRC worden al hybride technieken toegepast, er is zelfs al een volledig elektrisch Formule E kampioenschap en ook in de toerwagenracerij wordt al van nieuwe innovatieve duurzame technologie gebruik gemaakt. Wij werken als ELE Rally graag mee aan het uittesten van nieuwe duurzame technologie om zo samen met de FIA en de KNAF de toekomst van de autosport zeker te stellen en zijn daarom verheugd dat de Opel Electric Rally Cup bij de komende ELE Rally opnieuw in Nederland te bewonderen zal zijn, na het succesvolle optreden in 2022.”

Naast de komst van de ADAC Opel Electric Rally Cup zal de Stichting ELE Rally voor de 2024-editie, die op 24/25 mei plaatsvindt, nog meer initiatieven nemen op het gebied van duurzaamheid. Daarover later meer.

Meer informatie is uiteraard op www.elerally.nl en ook op de bekende social mediakanalen te vinden.

Met de e-Corsa maakt Opel de weg vrij naar duurzame autosport (foto Opel)