Autosportfederatie geeft groen licht voor ELE Rally

De nationale autosportfederatie KNAF heeft groen licht gegeven op het Veiligheidsplan voor de komende editie van de ELE Rally, die op 24 en 25 mei plaats vindt. De komende weken zal de organisatie nu de puntjes op de i kunnen zetten voor een mooie 59e editie van deze Brabantse klassieker. De Stichting ELE Rally kondigt ook enkele nieuwe sponsors aan, naast de trouwe support van bedrijven die al langer aan de rally zijn verbonden, waardoor de continuïteit van Nederlands oudste nog bestaande rally gewaarborgd is.

Namens Stichting ELE Rally wijzen Radboud van Hoek en Han Baggen de KNAF de weg – foto Gertjan Pleket

Recent reden André Slotboom en Jurgen Verpalen, de veiligheidsofficials van de nationale autosportfederatie KNAF samen met Radboud van Hoek en Han Baggen van de ELE-organisatie de voorziene route van de komende editie. Na deze verkenning werd er groen licht gegeven op de klassementsproeven en het veiligheidsplan. Han Baggen is bij de ELE Rally verantwoordelijk voor de veiligheid en was verheugd over de reactie van de KNAF: “Het lijvige Veiligheidsplan hebben wij tijdens een verkennende ronde over de geplande route minutieus doorgenomen. Op situaties die extra aandacht nodig hadden waren we voorbereid en hadden we alternatieven voorhanden. Zo is de proef nabij Wintelre aangepast ten opzichte van voorgaande jaren. Maar juist daar ligt nog wel een uitdaging, want momenteel ligt die proef er door de regen van de laatste maand nogal drassig bij. Maar dat monitoren wij de komende tijd en zo nodig passen we de route last minute nog aan. Wel is het nog wachten op de definitieve toestemming van de vergunningverlenende instanties, maar alle aanvragen zijn op tijd en compleet ingestuurd; we verwachten geen grote aanpassingen meer hoeven te doen.” Met de goedkeuring van de KNAF op zak kunnen alle benodigde materialen (zoals containers, afzethekken, etc.) nu besteld worden. Alle aanwonenden aan de klassementsproeven ontvangen een schrijven met de voor hun specifieke locatie belangrijke informatie over afsluitingen en dergelijke.

Stichting ELE Rally is verder verheugd aan te kunnen kondigen dat de samenwerking met GM Products weer wordt voortgezet. Dit bedrijf is helemaal thuis in infrastructuren op het gebied van energie. Eigenaar Michael Smulders is een graag geziene gast in ELE-kringen. De vraag zal zijn in welke auto hij zelf zal deelnemen, na vorig jaar toch wel erg veel lol te hebben gemaakt in een Renault Clio in plaats van een dwarse BMW die de jaren ervoor ingezet werd.

Trouwe sponsor Michael Smulders van GM Products onderweg als 0-auto op klassementsproef Sint-Oedenrode – foto Joris van Esch

Inmiddels is het een vertrouwde combinatie: LKQ Fource en Deltona Rallysport trekken al sinds enkele jaren samen op. De 61-jarige Jef van Hooft uit Schijndel is al drie decennia een gepassioneerde fan van de Lancia Delta en vooral van de rallyversie. Zo’n tien jaar geleden besloot hij zijn droom waar te maken en werd Deltona Rallysport opgezet en sinds die tijd is Jef van Hooft een graag geziene deelnemer, vooral ook tijdens de ELE Rally, waar hij in 2019 als eerste over de meet kwam in de Historische klasse. Zijn sponsor LKQ Fource grijpt de ELE Rally jaarlijks aan om een vijftigtal gasten een leuke dag te bezorgen. De Stichting ELE Rally prijst zich gelukkig met de verlenging van het partnerschap met LKQ Fource, een grote speler op het gebied van distributie van automotive onderdelen en gereedschap.

Voor Deltona Rallysport met LKQ Fource als sponsor van Stichting ELE Rally is dit de thuisrally, die ze eerder wisten te winnen – foto Robin Verheggen

Voor actuele informatie over de 59e editie van de ELE Rally volg de social mediakanalen of kijk op www.elerally.nl.