Drukke tijden voor de ELE Rally in aanloop naar 9 oktober

Onverhoopt moest Stichting ELE Rally op zoek naar een nieuw serviceterrein, nadat bleek dat bij De Rooy transporten op Ekkersrijt het terrein niet beschikbaar zou komen. Dit allemaal in verband met het wereldwijde tekort van elektronische componenten. Nadat er de nodige lijntjes zijn uitgegooid is er op de valreep gelukkig een nieuwe servicelocatie gevonden: Aquabest, even verderop gelegen van industrieterrein Ekkersrijt in Son. Een mooie service locatie die ook alle voorzieningen geeft die een servicelocatie nodig heeft. Daarmee lijkt het laatste vraagstuk ook opgelost. Uiteraard houden we ook alle ontwikkelingen rondom Corona in de gaten.

Het is algemeen bekend dat de stichting ELE Rally veel vrienden heeft die het mogelijk maken dat wij dit unieke evenement in Zuid-Oost Brabant kunnen blijven organiseren. Soms is dat de gunfactor van sponsoren maar vaak ook de inzet van ondernemers die ofwel hun netwerk ter beschikking stellen of belangeloos aan natura sponsoring doen.

Zonder hen geen Rally!

Dit jaar werd dat heel letterlijk toen de afgelopen maanden duidelijk werd dat ons serviceterrein bij Gerard de Rooy in Son echt niet op tijd beschikbaar zou zijn voor ons. Dat wordt veroorzaakt door het wereldwijde probleem in de automotive branche als gevolg van een tekort aan computerchips. Dit zorgt ervoor dat auto’s en vrachtauto’s wel gebouwd kunnen worden maar niet afgeleverd kunnen worden aan de klanten. Deze enorme hoeveelheid voertuigen moet ergens opgeslagen worden tot dat er weer elektronische componenten zijn. En laat dat nou net moeten gebeuren op de plaats die Gerard de laatste jaren voor ons vrijmaakt om ons serviceterrein in te richten. Maar gelukkig zou Gerard, Gerard niet zijn als hij ons in de kou liet staan. Samen met onze andere vrienden klom hij in de telefoon om hun netwerk rond te gaan en binnen no time was er een lijst met potentiële terreinen en mochten we contact leggen met de eigenaren. En dan begint het onderzoek, passen alle deelnemers erop, is de grond stevig genoeg? Krijgen we de voorzieningen rond? Krijgen we de vergunning? Enzovoorts…

De Corona-periode heeft ons ook allemaal in onze greep gehouden. De organisatie heeft altijd flexibel moeten zijn om alle mogelijkheden open te houden en nu zaterdag 9 oktober dichterbij komt, moeten die puzzelstukjes in elkaar gaan vallen. Het overleg met de gemeenten en veiligheidsregio’s loopt erg goed, en we zijn dan ook positief gestemd een mooi evenement te kunnen organiseren die aan de Corona veiligheids- en gezondheidsmaatregelen voldoet. Het evenement is voor publiek toegankelijk indien een geldige QR-code in de CoronaCheck-app getoond kan worden in combinatie met een geldig ID-bewijs.

Zodra er natuurlijk meer nieuws is, zullen we dit naar buiten brengen. Een belangrijke graadmeter zal de Corona-persconferentie van morgen zijn.

Op deelnemersgebied is de inschrijving al enige tijd geopend. Komende zaterdag wordt ook nog de Hellendoorn Rally gereden, daarna verwachten we een flinke toename op het gebied van inschrijvingen voor de 56e ELE Rally, de 5e ELE Historic Rally, de 3e ELE Shortrally. Voor de 3e Cross Country Rally is het te hopen dat er ook nog wat inschrijvingen bij zullen komen. Op het moment van schrijven naderen we de 60 inschrijvers voor alle evenementen.

De komende tijd zullen we steeds meer zaken naar buiten gaan brengen dus hou onze website en social mediakanalen goed in de gaten!

Foto: Joris van Esch