Met de Opel ELEctric Rally verduurzaamt ook de rallysport

Met de aankondiging van de Opel ELEctric Rally laat de Stichting ELE Rally zien dat duurzaamheid en autosport goed samen kunnen gaan. Op 24/25 mei vindt de eerste editie van dit bijzondere evenement plaats, nadat in 2022 de ADAC-Opel Electric Cup al voor de eerste keer naar Nederland kwam voor een ronde van deze internationale serie, waarin gereden wordt met de 100% elektrische Opel Corsa Electric modellen.

Timo en Rebecca in actie op het onverhard; foto: Erik van ’t Land – RallyPicture.nl

Met steun van de Nederlandse Opel-organisatie zullen er meerdere initiatieven op het gebied van duurzaamheid worden ondernomen tijdens de 59e editie van de ELE Rally. “Wij streven in goede samenspraak met de KNAF (Nederlandse autosportfederatie) naar initiatieven om ook een duurzaamheidstransitie binnen de rallysport te realiseren; we zijn daarom blij met Opel als partner. Opel is een innovatieve speler in de auto-industrie en kan ons een stap verder helpen,” aldus het organisatiecomité van de ELE Rally. Zo zal een tiental volledig elektrische modellen beschikbaar worden gesteld door Opel aan de wedstrijdleiding, van de Corsa en Mokka Electric tot en met de Astra en de Vivaro Electric. De rally wordt traditiegetrouw afgesloten op de spectaculaire klassementsproef op het industrieterrein Ekkersrijt en vanaf de 2024-editie gaat deze snelheidstest door het leven als de KP ‘Electrifying Opel’ Son.

En uiteraard zal de internationale ADAC-Opel Electric Rally Cup met hun deelname aan de Opel ELEctric Rally de nodige aandacht trekken. De 100% elektrische Opel Corsa Electric heeft zich de afgelopen jaren bewezen in de rallysport als een snelle en betrouwbare auto voor zowel jong talent als meer ervaren coureurs. Nederlandse rijders als Timo van der Marel en Jari van Hoof hebben in de voorbije seizoenen regelmatig podiumresultaten geboekt. Eventuele Nederlandse deelname aan deze gerenommeerde cup met 8 wedstrijden in Duitsland, Frankrijk, Oostenrijk, Tsjechië en Nederland zal later bekend worden gemaakt. De ELE Rally trok twee jaar geleden de stoute schoenen aan om de Opel Electric Rally Cup naar Nederland te halen en is zo voorloper op het gebied van duurzaamheid. “Eind mei rijdt meer dan 10% van ons deelnemersveld 100% elektrisch met 0% uitstoot; dat is ruim twee keer zo veel als binnen het totale Nederlandse wagenpark,” memoreert de Stichting ELE Rally trots.

Een van de sportieve elektrische modellen van Opel: de Astra Sports Tourer Electric; foto: Opel