Vanaf 24 april inschrijving open voor 58e ELE Rally

Rally minnend Nederlands kijkt reikhalzend uit naar het eerste weekend van juni, waarin de 58e editie van de ELE Rally wordt verreden. De vooruitzichten zijn prachtig met gewijzigde klassementsproeven en een vol deelnemersveld met auto’s die voor iedereen tot de verbeelding spreken. Enkele rijders hebben reeds beloofd om met hun nieuwe auto deel te nemen. De organisatie is druk bezig met de laatste voorbereidingen voor de ELE Rally en diens nevenevenementen.

Inschrijving open vanaf 24 april

Vanaf maandag 24 april staat de inschrijving open voor eenieder die wil deelnemen aan de ELE Rally. Tevens is op de website www.elerally.nl het reglement te vinden. Met het groeiende aantal equipes dat zich heeft ingeschreven voor de verschillende kampioenschappen (Open Nederlands Rally Kampioenschap, Nederlands Rally Kampioenschap en het Nederlands Historic Rally Kampioenschap), aangevuld met de vele streekrijders die de provincie Noord-Brabant kent en de ELE Retro Rally (regularity wedstrijd) belooft dit voor zowel deelnemers als publiek een prachtige editie te worden met voor iedereen wat wils.

Eerste wedstrijd voor NRK en NHRK

Waar het Open Nederlands Rally Kampioenschap (ONRK) op 5/6 mei aanvangt in Sulingen (DE) met hun kampioenschap, zijn er diverse equipes uit het NRK uitgeweken naar het buitenland om daar hun eerste rally van het seizoen te rijden. Dankzij de lange winterstop (laatste rally in 2022 was de Twente Rally half oktober) wil men met de ELE Rally meteen hoge ogen gooien en zo een vliegende start aan het kampioenschap geven. Exact die eerste Nederlandse rally van het seizoen maakt het voor iedereen in het rallywereldje een evenement waar veel interesse voor is. Het maximaal aantal deelnemers voor de 58e ELE Rally, de 5e ELE Historic Rally en de Retro Rally is vastgesteld op 125.

Organisatie kijkt uit naar 2 en 3 juni

“In het organiseren van een rally gaat enorm veel tijd zitten,” zo geeft voorzitter van het organisatiecomité Radboud van Hoek aan. “Het is dan ook mooi om te zien dat alle puzzelstukjes nu op zijn plek zijn gevallen of binnen afzienbare tijd gelegd kunnen worden. Natuurlijk zijn er af en toe uitdagingen, zoals recent met de servicelocatie, maar dankzij de inzet van zoveel mensen met hart voor de ELE, zowel uit de organisatie als daarbuiten, komt het uiteindelijk goed. Wij kijken dan ook enorm uit naar de start van het Nederlands rallyseizoen,” zo sluit Radboud af.