Opbouw van een rally

Een rally-evenement is grofweg opgebouwd uit vier hoofdcomponenten:

1. De deelnemers
2. Het materiaal
3. Het publiek
4. De officials, Marshals en baanposten.. ofwel; vrijwilligers

Deze laatste groep vormt het soepele samengaan van de eerste drie componenten tijdens een wedstrijd. Ze vormen als het ware de voegen in het metselwerk. Zonder hen werkt het samenspel tussen rijders, materiaal en het publiek niet, dat voor een buitenstaander het gezicht van een rally wedstrijd bepaalt.

Zoals je via bovenstaande tabs gelezen hebt, heb je als official een leuke maar ook verantwoordelijke job. Toch is elk rally-evenement weer een dag vol plezier! Allereerst ga je met iedereen of een kleine groep de gehele proef opbouwen. Linten zetten om voor de veiligheid van het publiek en omwonenden te zorgen. Daarna heb je algehele briefing en dan gaat het echt gebeuren. Na afloop ga je ook gezamenlijk alles weer netjes opruimen en is er daarna vaak nog de gelegenheid om gezellig wat te eten en nog wat na te babbelen over de dag. Er gebeurd namelijk van alles op zo’n dag.

Je aansluiten bij ons kost niets. De enige kosten die je hebt, is het investeren van vrije tijd en benzinekosten. Voor een natje en droogje – en bij meerdaagse rally’s een overnachting – wordt altijd gezorgd. Heb je nog wat te vragen of wil je jezelf definitief aanmelden als official bij de gezelligste officialclub van Nederland? Meld je aan en wij nemen contact met je op. Tot snel!

Wijnand & Cristina
Personeel Stichting ELE Rally