Toeschouwers

Rallydorp Son hart van ELE Rally

Sta eerste rang terwijl monteurs in no time een versnellingsbak wisselen, bewonder rallybolides van R5 tot klassieker en scoor een handtekening van jouw rallyheld op de originele ELE Rally Cap! Je beleeft het in Rallydorp Son!


Een bezoek aan het Rallydorp Son vormt de ideale start van jouw ELE-weekend! Op zaterdag 21 mei is in en rondom het rallygekke dorp Son ontzettend veel te beleven. Natuurlijk vormt industrieterrein Ekkersrijt op zaterdagavond wederom het decor van een spectaculaire klassementsproef. Het start-finishpodium is ook dit jaar weer gelegen in Son op het Kerkplein. Ook het serviceterrein (gelegen aan de Habraken in Veldhoven) is gratis toegankelijk. Het start-finish podium ligt in het hart van de gemeente Son & Breugel: op het Kerkplein in Son. 

ELE Rally
Een klassementsproef is dé plek om indrukwekkende stuurmanskunsten te bewonderen! Een klassementsproef is een parcours over afgezette wegen dat elke deelnemer zo snel mogelijk dient af te leggen. 

ADAC Opel e-Rally Cup
Nieuw voor dit jaar is de ADAC Opel e-Rally Cup. De toekomst van de rallysport: 0 procent uitstoot en 100 procent autosport. In verband met de energievoorziening heeft deze potente Cup zijn eigen serviceterrein, op het terrein van voormalig ELE-winnaar Erik van Loon: MeatFriends aan de Kanaaldijk in Best.


ELE Historic Rally
Deelnemers aan de ELE Historic Rally rijden exact hetzelfde parcours als deelnemers aan de ELE Rally. In tegenstelling tot deelnemers aan de ELE Legend, rijden deelnemers aan de ELE Historic Rally op volle snelheid.

ELE Shortrally

De ELE Shortrally is een korte variant op de ELE Rally. Deelnemers aan de ELE Shortrally rijden slechts een deel van de klassementsproeven die zaterdag op het programma staan. Zij starten na de deelnemers aan de ELE Rally. Shortrally’s staan bekend als de kraamkamer van de Nederlandse rallysport. Spot jij nieuw rallytalent?

ELE Cross Country
Hoog op de wielen en gemaakt voor ruig terrein, maar dan niet in de woestijn van ‘le
Dakar’, maar gewoon op de klassemenstproeven van de ELE Rally. Dát is het idee
achter de nieuwste toevoeging aan het ELE-weekend; de ELE Cross Country. De
cross country rally wordt dit jaar voor de derde keer verreden en is voor zowel rijders als publiek een absolute sensatie!