Toeschouwers

Serviceterrein Habraken hart van ELE Rally

Sta eerste rang terwijl monteurs in no time een versnellingsbak wisselen, bewonder rallybolides van R5 tot klassieker en scoor een handtekening van jouw rallyheld op de originele ELE Rally Cap! Je beleeft het op het serviceterrein op Habraken in Veldhoven!

Naast een bezoek aan het serviceterrein vormt een bezoek aan het rallydorp Son de ideale start van jouw ELE-weekend! Op vrijdag 24 en zaterdag 25 Mei 2024 is in en rondom het rallygekke dorp Son ontzettend veel te beleven.

Op vrijdagavond rond de klok van 18.15 uur zullen alle deelnemers op het Kerkplein over het startpodium rijden om de wedstrijd te beginnen. De rallykaravaan zal dan richting de omgeving van Helmond gaan om daar diverse klassementsproeven te rijden.

Een klassementsproef is dé plek om indrukwekkende stuurmanskunsten te bewonderen! Een klassementsproef is een parcours over afgezette wegen dat elke deelnemer zo snel mogelijk dient af te leggen. De locaties van de 7 verschillende klassementsproeven zijn te vinden in het publieksinformatiemagazine. 

Op zaterdagmiddag vanaf ongeveer 12.15 uur rijden de deelnemers wederom over het startpodium op het kerkplein in Son om verder te gaan met de wedstrijd. Uiteraard vormt industrieterrein Ekkersrijt op zaterdagavond wederom het decor van een spectaculaire klassementsproef. Na de 2e keer Ekkersrijt zullen de deelnemers in Son rond de klok van 22.45 uur de wedstrijd eindigen op het finishpodium op het Kerkplein. Waarna de auto’s op het Raadhuisplein in het Parc Fermé “geparkeerd” worden.

ELE Rally
Al 59 edities de wedstrijd voor moderne rallyauto’s. Van een Peugeot 206 die erg lijkt op de 206 die je op de openbare weg tegenkomt tot dikke rallywagens als de Skoda Fabia R5 en de Hyundai i20 R5. 
15 klassementsproeven op snelheid staan op het programma!

ELE Historic Rally
Deelnemers aan de ELE Historic Rally rijden exact hetzelfde parcours als deelnemers aan de ELE Rally, uiteraard op volle snelheid. Het is een historische rally met vooral cultureel erfgoed, zoals de Ford Escort, Audi Quattro, BMW E30, Opel Ascona en nog veel meer schitterende oude auto’s die met net zoveel snelheid over de rallypaden gaan als tientallen jaren geleden.

Opel ELEctric Rally
Deelnemers aan de Opel ELEctric Rally rijden een groot gedeelte van hetzelfde parcours als deelnemers aan de ELE Rally en ELE Historic Rally. De Opel e-Corsa Rally is hier de auto waarmee gereden wordt, alle deelnemers in een identieke electrische rallywagen. Te zien op 12 klassementsproeven op 6 verschillende locaties.

ELE WRC Demo
Na enkel jaren afwezigheid keren de World Rally Cars terug op de Nederlandse rallypaden! Een demonstratie rally waarin een aantal roemruchte WRC’s een demonstratie zullen geven. Het Nederlandse rallypubliek kijkt al jaren reikhalzend uit naar de terugkeer van deze spectaculaire auto’s, zoals de Subaru S14 WRC.

Inschrijflijst 2024