1e Virtuele ELE Rally - 4-6 Juni 2021

Ondanks het goede weer hadden een goede 130 deelnemers de moeite genomen om deel te nemen aan de Virtuele ELE Rally, opgezet door KNAF Digital en Stichting ELE Rally. Het werd een secondenduel tot aan de finish toe welke uiteindelijk gewonnen werd door Mark Fijn die na 1 uur en 2 minuten een voorsprong had van een luttele 0,3 seconden op Niels Louwerse. Alexander Grohs werd derde op slechts 0,02 seconde van de tweede plaats. Bij de licentiehouders gaat de overwinning naar Yannick Vrielink, de 2e plaats naar Ranu van Ruth en de 3e plaats naar Nard Ippen. De aanmoedigingsprijzen, speciaal in het leven geroepen voor mensen die helemaal nieuw zijn in het rallywereldje en ook niet eerder hadden meegedaan aan een competitie op KNAF Digital, zijn voor Przemek Rudzki (1e), Wouter David (2e) en Leon Scholtens (3e). De wedstrijd ging vrijdagmiddag om 16.00 van start en de deelnemers hadden tot zondag 18.00 de tijd om de 12 klassementsproeven te bedwingen. Gekozen was voor locatie Polen, wat dus flink wat onverhard terrein betekende voor de deelnemers. Maar ondanks die ondergrond ook enorme topsnelheden door de bossen en de vele jumps. Stichting ELE Rally en KNAF Digital kregen daarnaast vanuit het grote deelnemersveld complimenten voor de mooi uitgezette en uitdagende wedstrijd. Winnaars zijn reeds benaderd over de gewonnen prijzen.

 

Klik hieronder op de link om de hoogtepunten op YouTube te zien. 

Ondanks het goede weer hadden een goede 130 deelnemers de moeite genomen om deel te nemen aan de Virtuele ELE Rally, opgezet door KNAF Digital en Stichting ELE Rally. Het werd een secondenduel tot aan de finish toe welke uiteindelijk gewonnen werd door Mark Fijn die na 1 uur en 2 minuten een voorsprong had van een luttele 0,3 seconden op Niels Louwerse. Alexander Grohs werd derde op slechts 0,02 seconde van de tweede plaats. Bij de licentiehouders gaat de overwinning naar Yannick Vrielink, de 2e plaats naar Ranu van Ruth en de 3e plaats naar Nard Ippen. De aanmoedigingsprijzen, speciaal in het leven geroepen voor mensen die helemaal nieuw zijn in het rallywereldje en ook niet eerder hadden meegedaan aan een competitie op KNAF Digital, zijn voor Przemek Rudzki (1e), Wouter David (2e) en Leon Scholtens (3e).

Vanwege een lopend protest kan de definitieve uitslag van de 1e Virtuele ELE Rally nog niet bekend gemaakt worden. Tijdens een nabespreking op korte termijn zal hierover duidelijkheid komen en zal de uitslag dan ook naar buiten gecommuniceerd worden.

Wel willen we alle deelnemers en KNAF Digital bedanken voor deze prachtige 1e editie van de Virtuele ELE Rally!

Het weekend kan voor rallycoureurs én gamers niet vroeg genoeg beginnen, dankzij de 1e Virtuele ELE Rally. Vanaf vrijdag 4 juni om 16.00 uur gaan zij de strijd met elkaar aan op KNAF Digital.

Het belooft een boeiende strijd te worden, te meer gezien de bekende namen die meermaals deelnamen aan de fysieke ELE Rally. Onder hen enkele toppers die de afgelopen editie (van 2019) nog op het podium stonden: navigatrice Lisette Bakker en de equipe Kevin van Deijne en Hein Verschuuren. ELE-locals Roel van der Zanden, Wesley Stevens en Martijn van Hoek zullen ook deelnemen. Diverse andere rallylicentiehouders verschijnen aan de virtuele start, met zeer uiteenlopende ervaring wat betreft sturen in DiRT Rally 2.0.

Deelnemers ELE Cross Country

logo footer wit mob

facebookinstagramtwitter

 

 

  Stichting ELE Rally | Postbus 731, 5600 AS Eindhoven, Nederland  

 

De website van Stichting ELE Rally maakt gebruik van cookies. Door op sluiten te klikken geeft u toestemming voor het plaatsen van deze cookies. Klik hier voor meer informatie.